CARL ZEISS

Wij werken enkel met kwaliteit, en dat zie je.

Je wil elke dag opnieuw helder kunnen zien, kwaliteit is dus enorm belangrijk. Daarom werken wij hoofdzakelijk met ZEISS-glazen.

Al meer dan 160 jaar zorgt de drang naar innovatie van Carl Zeiss ervoor dat de visuele beleving verbetert. Een secure productie, superieure materialen, hoogstaande technologieën en kwaliteitscontroles zijn de paradepaardjes van ZEISS. Zo gaan techniek en ons vakmanschap hand in hand.

Door jouw levensstijl te begrijpen, kunnen we een beter zicht krijgen op je “Kijkprofiel” en welke lensoplossing van ZEISS het beste zal zijn voor jou.

UNIFOCALE GLAZEN

Eén bril, één sterkte.

Heb je moeilijkheden met lezen of zicht op afstand? Deze glazen zijn dé oplossing wanneer je bijziend of verziend bent. ZEISS glazen kunnen perfect worden aangepast aan jouw kijkgedrag voor een optimaal zicht. Daarnaast zijn ze erg dun en licht en is er (bijna) geen vervorming zichtbaar voor anderen.

We meten de unifocale glazen nauwkeurig bij je aan zodat ze perfect bij jouw behoeften en gewoontes passen. Zo geniet je van een aangenaam draagcomfort en wen je snel aan je nieuwe bril.

Bijna alle ongetinte glazen werden behandeld met een UV400-coating die je ogen beschermt tegen schadelijke straling. 

MULTIFOCALE GLAZEN

Eén bril, verschillende sterktes.

Bij multifocale glazen worden ver weg, middellange afstand en dichtbij in één glas gecombineerd, met een soepele overgang. Ze worden dan ook zorgvuldig aangepast aan jouw gezichtsvorm, levensstijl en gewoontes. Zo wen je snel aan je nieuwe bril, of je nu ervaring hebt met het dragen van een bril of niet. 

Ook deze glazen zijn ultradun en superlicht. Wij stellen je bril perfect voor je af, zodat hij fijn voelt op je neus. Daarnaast zijn alle ongetinte glazen van ZEISS met een UV400-coating behandeld. Deze filtert schadelijk zonlicht en is meteen ook een coating om ze kras-en vuilbestendig te maken.

DIGITALE BRILLENGLAZEN

Een bril die past bij je digitale levensstijl.

Wist je dat je per dag gemiddeld vijf uur naar het scherm van je smartphone, tablet, e-reader of tv kijkt? Daarnaast check je zelfs zo’n 80 keer je gsm! Vaak hou je deze apparaten dichter bij je ogen dan een krant of boek, waardoor ze constant wisselen tussen verschillende afstanden. Dit vraagt heel veel van onze ogen, logisch toch?

ZEISS digitale brillenglazen zijn scherp gefocust op het gebruik van digitale apparatuur. Ze zorgen voor een vloeiende overgang tussen verzicht en het lezen op kleine afstand, met de typische oogbewegingen. Dit helpt digitale vermoeidheid voorkomen.

Wat is digitale vermoeidheid?

Digitale technologie is erg belastend voor onze ogen. Ze schakelen namelijk de hele tijd tussen verschillende afstanden. Dit is heel vermoeiend voor ons ogen, in het bijzonder de ciliaire spier en de ooglens die zich steeds moeten aanpassen om scherp te stellen. Een gevolg hiervan zijn vermoeide en branderige ogen, hoofd- en nekpijn. Steeds meer mensen worden zelfs bijziend of klagen over hun gezondheid.

Daarnaast geven digitale apparaten een koel, blauw licht af dat oncomfortabel of zelfs gevaarlijk kan zijn. Een speciale filter als extra optie kan je meer zichtcomfort geven.

DRIVE SAFE GLAZEN

Voor een comfortabele rijervaring.

Ook in de auto moeten onze ogen constant schakelen tussen verschillende afstanden: je blik wisselt tussen de GPS, je achteruitkijk- en zijspiegels, de straat… Daarbij maken slechte weersomstandigheden en weinig of teveel licht het soms erg lastig om goed te zien. ZEISS DriveSafe glazen helpen je bij het autorijden. Deze brillenglazen, die zowel uni- als multifocaal beschikbaar zijn, maken je rit een stuk comfortabeler. Een veilige upgrade voor je dagelijkse bril.

BESCHERM JE OGEN

Blue, da ba dee da ba daa.

Dit seizoen zorgen we veel beter voor onszelf. We weten ondertussen dat TV’s, computers, tablets en smartphones een schadelijk blauw licht uitstralen dat we moeten filteren.