CONTACTLENZEN

Meer inzicht in jouw ogen.

Zachte lenzen, harde lenzen of zelfs nachtlenzen? Dankzij ons groot assortiment en onze uitgebreide vakkennis ben je bij ons aan het juiste adres. Met een state-of-the-art Medmont maken we een uitgebreide scan van jouw ogen. Dit toestel zorgt voor een accuraat beeld van het oogoppervlak, zodat we meer inzicht krijgen in jouw ogen. Want elk oog verdient de juiste zorg. Daarnaast zijn nazorg en controles bij lensdragers enorm belangrijk. Lees onderaan deze pagina ook zeker onze tips rond lenshygiëne!

ZACHTE LENZEN

Soepele en comfortabele lenzen.

Er bestaan verschillende soorten zachte lenzen. De juiste materiaalsoort is heel belangrijk. Een zachte lens is soepel en vormt zich gemakkelijk naar jouw ogen, dat went snel. De nieuwste generatie lenzen laten een pak meer zuurstof door. Dat resulteert in langere draagtijden, meer comfort, meer gezondheid voor je ogen én een beter zicht.


Je kan kiezen tussen daglenzen, twee-weeklenzen, maandlenzen en drie-maandlenzen, afhankelijk van hoe goed jij bent in het onderhoud van je lenzen.

MULTIFOCALE LENZEN

Scherp zien zonder vervorming.

Al onze lenzen hebben ook een multifocale variant. Met multifocale contactlenzen zie je zowel ver als dichtbij scherp. Het mooie aan deze nieuwe multifocale lenzen is dat ze het voordeel hebben van de langzaam toenemende leessterkte, maar niet het nadeel van de beeldvervorming bij een bril. Geen scheve lijnen dus, of problemen met trappen en drempels. Gelukkig zijn deze contactlenzen voor de meeste mensen geschikt en gemakkelijk te combineren met een zonnebril.

NACHTLENZEN

Geen zin in een bril?

Sinds kort kunnen we je ook een paar nachtlenzen aanmeten. Nachtlenzen draag je –logisch!- ’s nachts. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Deze lenzen drijven op je traanfilm en door het drukverschil neemt je oog een andere vorm aan. Dat verschil in de vorm zorgt ervoor dat je overdag scherp kan zien zonder bril of lenzen. Dit is de ideale oplossing voor lensdragers met droge ogen, wie vrijuit wil sporten of gewoon geen bril wil dragen.

LENSHYGIËNE

Problemen vermijd je met de juiste hygiëne.

Heel wat lensdragers hebben last van droge, pijnlijke ogen door het foutief of zelfs niet toepassen van volgende lensregeltjes:


  • Koop je een nieuwe bus lensproduct? Vervang in één adem je lenshouder.
  • Leen of gebruik nooit een lenzenhouder van iemand anders.
  • Was altijd je handen met zeep voor je je lens vastneemt. We adviseren zelfs antibacteriële zeep.
  • Raak de opening van je bus lenzenvloeistof niet aan met je handen en sluit de vloeistof na ieder gebruik zorgvuldig af.
  • Gebruik altijd nieuwe vloeistof, speciaal bedoeld voor lenzen.
  • Bewaar je lenzen nooit in water.
  • Gebruik steeds het juiste product voor jouw lenzen.
  • Controleer de vervaldata van je lenzen. Dit lijkt logisch maar wordt vaak vergeten!
  • Gebruik je contactlenzen nooit langer dan voorgeschreven. Een daglens heet niet voor niets ‘dag’lens, een weeklens draag je een week.
  • Doe je lenzen altijd uit als je gaat slapen (behalve nachtlenzen natuurlijk).